Dode man en megadrugsvondst in Purmerends woonhuis

Foto DNP.nu/Lorenzo Derksen

Foto DNP.nu/Lorenzo Derksen

Een speciaal politieteam bewaakt de woning waarin de overleden man en de drugs zijn aangetroffen. Foto Ella Tilgenkamp

Een speciaal politieteam bewaakt de woning waarin de overleden man en de drugs zijn aangetroffen. Foto Ella Tilgenkamp

1 / 2
Sander van Lubeck
PURMEREND

De politie heeft zaterdagnacht in een woning aan de Donaulaan in Purmerend een grote hoeveelheid heroïne gevonden. In de woning werd een overleden man aangetroffen.

De doodsoorzaak van het 29-jarige slachtoffer moet nog onderzocht worden. De politie sluit niet uit dat de man is komen te overlijden door een combinatie van het warme weer en de stoffen van drugs die in de lucht hingen.

Ook hulpverleners, die de man probeerden te reanimeren, werden onwel van de lucht in de woning. Ze werden vervangen door een ander team. De aangrenzende woningen zijn daarop ontruimd en de straat werd afgezet. Zondagmorgen mochten omwonenden weer in hun huizen.

Volgens een woordvoerster van de politie was er zaterdagnacht veel commotie op straat en is een 33-jarige vrouw uit Assendelft aangehouden omdat ze het werk van de hulpverleners belemmerde. De vrouw is zondag aangehouden in verband met de drugsvondst. Ze staat volgens de politie in relatie tot de dode man.

De woordvoerster spreekt tegen dat in de woning aan de Donaulaan een drugslab is aangetroffen. Er zouden honderden kilo's drugs zijn aangetroffen op de zolder van de woning, De politie wil nog geen uitsluitsel geven over de precieze hoeveelheid heroïne die in beslag is genomen.

Het pand waarin het stoffelijk overschot en de drugs zijn aangetroffen, wordt bewaakt door een speciaal politieteam. Een gespecialiseerd bedrijf gaat het pand later ontruimen.

De woning staat sinds langer dan een half jaar te koop. De overleden man was niet de bewoner van de woning. De recherche onderzoekt de zaak,  waarbij ook dat aspect aan de orde zal komen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.