Feest in Den Helder rond wereldzeilrace

Foto Peter van Aalst

Foto Peter van Aalst

Hedzer Faber
Den Helder

De uit de Haarlemse regio afkomstige zeiler Patrick van der Zijden gooide vrijdag hoge ogen in de Helderse etappe van de 'Clipperrace around the world'. Vanuit een positie in achterstand, kwam de boot van de door hem aangevoerde zeilploeg als tweede binnen in de haven van Willemsoord

,,Het was spannend rond Schotland waar we met vijf boten bijeen voeren'', zegt de teamcaptain van clipper 'Old Pulteney'. ,,We hadden last van storm, maar daarna ging het vol gas naar de Nederlandse kust.'' Deze week zijn de twaalf clippers, die vorig jaar in Londen van start gingen en inmiddels de hele wereld omzeild hebben, het middelpunt van festiviteiten in Den Helder.

Zaterdag en zondag is er van alles te doen. Willemsoord-directeur Hans Broekmeulen: ,,We verwachten mensen uit het hele land. Ze kunnen genieten van een Hollands feest met optredens, muziek, eten en drinken en veel activiteiten. Een ieder die van een feestje houdt, is welkom.'' Alle zeilers werden vrijdag ontvangen met haring en een borrel.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.