17,50 - 4,50 = 23,00!

Durk Geertsma

Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van. Mevrouw E. Boendermaker heeft een prepaid-telefoon via Vodafone. Als ze wordt benaderd of ze het om willen zetten in een abonnement, zegt ze ja. De maandelijkse kosten zullen € 13 zijn. Dat is het abonnement van € 17,50 met een korting gedurende het hele abonnement van € 4,50. Dan kom je uit op € 13. Dat kan iedereen berekenen. Maar de eerste maand wordt er ook tien euro aansluitkosten afgeschreven.

Boendermaker snapt er niks van en zoekt contact met Vodafone. Samen komen ze er niet uit en dan wil ze graag een oordeel van de ombudsman hebben.

Als wij de rekening van Vodafone zien, gaan de wenkbrauwen inderdaad omhoog. Het overzicht heeft een kolom met maandelijkse kosten en met eenmalige kosten. De kolom met eenmalige kosten staat alles op € 0,00. Onder de omschrijving staat onder het kopje ’Je voordeel’ dat er eenmalige kosten zijn van tien euro. Maar die zijn dus in het overzicht niet terug te vinden. Wat ook gek is, is dat er twee omschrijvingen ’Je voordeel’ zijn. Onder de tweede staat het maandvoordeel van € 4,50.

Ik vind dat mevrouw Boendermaker gelijk heeft en dat vinden ze ook bij Vodafone. ,,Die tien euro zijn de vaste aansluitkosten, maar de nota is inderdaad onduidelijk. Dat gaat we veranderen en mevrouw krijgt haar geld terug.’’

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.