Markt Heerhugowaard als steun in de rug voor Serious Request

Rob Bakker
Heerhugowaard

Het liefdadigheidsspektakel Serious Request, dat dit jaar van 18 tot en met 24 december in Haarlem wordt gehouden, krijgt op 20 december een steuntje in de rug dankzij een markt op het Berckheideplein in Heerhugowaard.

Van 10 tot 16 uur is er op deze zaterdag van alles te doen en te beleven. De opbrengst is bestemd voor de landelijke actie die gericht is op de slachtoffers van seksueel geweld in oorlogsgebieden.

De markt is een initiatief van Miranda Mulder, eigenaresse van de Haarschool uit Obdam, Hans Hoogewerf en Arjan Wester, bedrijfsleider van de Dekamarkt in Heerhugowaard.

Er is een optreden van Tikkie Terug. Tegen vergoeding voor het goede doel speelt de Noord-Hollandse rockformatie verzoeknummers. Ook zelf meespelen of zingen is mogelijk. Popcorn, suikerspinnen, kerstversieringen en andere consumpties worden er verkocht. Bij de stand van de Haarschool kunnen bezoekers hun haar laten vlechten of op laten steken om vervolgens door een professionele fotograaf vereeuwigd te worden.

Ondernemers die nog een leuk idee hebben voor de markt kunnen zich melden bij Miranda Mulder via info@dehaarschool.nl.

De landelijke actie in de week voor kerst richt zich op ’een stille ramp’ in oorlogsgebieden. Wereldwijd wordt een op de vijf vrouwen of meisjes slachtoffer van seksueel geweld.

Dat heeft niet alleen grote lichamelijke en psychische gevolgen voor de slachtoffers, maar heeft ook economische en sociale impact. Seksueel misbruik is een taboe. Slachtoffers worden vaak uitgesloten van de gemeenschap. Met Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis in voor deze meisjes en vrouwen.

Meer over het Glazen Huis Haarlem leest u hier.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.