Medemblik investeert in behoud toppositie watersportplaats

medemblik

Een parttime watersportmanager die evenementen naar de stad trekt, de gemeente promoot en sponsors aanboort. Maar ook 20.000 euro extra voor het organiseren van evenementen rond het water.

Dat zet Medemblik in om haar huidige toppositie op het gebied van watersport niet te verliezen. De gemeente heeft de handen ineengeslagen met het Watersportverbond, dat aan de Vooroever het Zeilwedstrijdcentrum exploiteert en beheert. Het doel van de samenwerking is dat meer dan voorheen de stad en het water elkaar versterken.

Een streven dat Medemblik al lange tijd koestert, realiseert wethouder Kasper Gutter zich. Maar een verschil: tot nu toe werden de pogingen vooral met de mond beleden. Als het aan het college ligt steekt de gemeente nu ook financieel flink geld in de watersport. Tenslotte is Medemblik niet de enige ster aan het firmament. Kapers liggen op de loer. ,,Gemeenten als Lelystad en Scheveningen hebben heel veel geld over voor het aantrekken van watersport. Dan kunnen wij niet achterblijven.''

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen