Hollandia-goalie Meendering naar FC Utrecht

Hoorn

Hollandia ziet doelman Joost Meendering na dit seizoen alweer vertrekken van het Julianapark. De achttienjarige goalie, die deze zomer overkwam van Ajax, heeft een contract getekend bij FC Utrecht.

De jeugdinternational heeft zich voor twee seizoenen met een optie op een derde jaargang verbonden aan de club uit de Domstad.

Meendering maakte in 2010 de overstap van FC Volendam naar Ajax, waarvoor hij tot en met de A-junioren speelde. Vervolgens koos de sluitpost er afgelopen zomer voor zijn carrière bij Hollandia voort te zetten. Bij de hoofdklasser ging de voorkeur onder de lat in de voorbereiding echter uit naar Nick van Santen. Meendering heeft dit seizoen al regelmatig meegetraind met Jong FC Utrecht en maakte tijdens die oefensessies een goede indruk.

,,Joost is een fysiek sterke doelman, die bovendien goed kan meevoetballen”, zegt technisch manager Erik ten Hag van FC Utrecht op de site van die club. ,,Hij is uit het juiste hout gesneden. Wij hebben er vertrouwen in dat hij zich hier verder kan ontwikkelen” Meendering sluit komend seizoen in eerste instantie aan bij Jong FC Utrecht.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen