Vitesse als koploper aan kerstdiner

Derk Bruger
Castricum

Vitesse’22 heeft zichzelf tot winterkampioen in de derde klasse B gekroond. De ploeg van trainer Patrick van der Fits won het inhaalduel met Bloemendaal met 4-1 en gaat zodoende als koploper het nieuwe jaar in.

Anders dan de score doet vermoeden, hadden de Castricummers het zeker in het eerste half uur lastig tegen de koploper van de tweede periode. Vitesse wist in dat eerste half uur wel op voorsprong te komen. Een schot van Luuk ten Broek leek een simpele prooi voor Thomas de Vries, maar de doelman zag de bal tot zijn eigen afgrijzen door zijn handen glippen en de doellijn passeren. Die 1-0 was ook meteen de ruststand.

In de tweede helft ging het Vitesse beter af. Al na 38 seconden stuitte Ten Broek op doelman De Vries die enkele minuten later ook een antwoord had op een inzet van Jort Kaandorp.

Maar één minuut later moest de doelman het antwoord wel schuldig blijven. Ten Broek had een goeie rush in huis, wachtte lang en gaf hard voor. Voor dat Robin Bakker erbij kon was het Sebastiaan de Bast die de bal in eigen doel werkte.

Toch leek het voor Vitesse de verkeerde kant op te gaan. Eerst was er de aansluitingstreffer via Ruud van Es en vijf minuten later mocht Kevin Klaver inrukken na een rode kaart.

Maar de blauwzwarten wisten zich onder de Bloemendaalse druk uit te spelen. En dat deden ze met verve. Een mooie aanval opgezet door Tom Spil werd door de middenvelder zelf afgerond, na goed voorbereidend werk van Ten Broek.

Het slotakkoord was er voor Bakker die op aangeven van Kaandorp voor de 4-1 zorgde. Het was meteen de laatste actie voor de kersverse vader.

Van Der Fits gaf na afloop toe dat hij zich in de eerste helft een beetje zorgen maakte: ,,Het was vrij slordig. Maar de jongens zeiden tegen mij in de rust: ’Trainer, maak je niet druk, we hebben heel erg last van de wind’. Daar kan ik het mijne van denken. Maar ze hebben in de tweede helft laten zien waarom wij de terechte winterkampioen zijn.”

Ook uitblinker Ten Broek was tevreden met het resultaat: ,,Het ging erg lekker. Als je vroeg scoort is dat ook goed voor het zelfvertrouwen. Maar het was niet cruciaal voor de wedstrijd vond ik. Maar wij staan nu bovenaan, het tweede ook. Volgens de trainer is dat voor het eerst.”

Vitesse’22: T. Laan, Poel, Veldt, Rutgers, Van Den Berghe, M. Laan, Spil, Kaandorp, Ten Broek, Beentjes (35. Klaver), Bakker (89. Meijer).

Bloemendaal: De Vries, De Bast, De Bruine, Ras (54. Van Der Mark), Jansen (Snel), Beeren, Jager, Van Es (77. De Jager), Van Der Meer, Mud, Van De Boogaard.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.