Zaanstad weer met beide benen op de grond

zaandam

Zaanstad staat na de belangrijke driepunter vorige week tegen Fusion weer met beide benen op de grond gezet. Netwerk Tilburg was de ploeg van trainer Martin Fennema op alle fronten de baas en won met 0-3. De setstanden waren 14-25, 16-25 en 22-25. ,,We konden vandaag niets extra’s brengen’’, zag Fennema.

Zaanstad liep in de matig gevulde sporthal direct achter de feiten aan. Spelverdeler Olaf Buter had al snel door dat de enige mogelijkheid tot scoren bij Gino Naarden zat en zocht hem dan ook continu. De Surinaamse international scoorde af en toe wel prachtige punten, maar vond ook regelmatig het krachtige blok van de Tilburgers.

In de derde set kwam Zaanstad bij 1-0 voor het eerst op voorsprong. Zuur voor de thuisploeg was het moment dat Blom bij het neerkomen op de voet van Naarden terecht kwam en zo zijn enkel zwaar blesseerde. ,,Hij is in ieder geval niet gebroken’’, wist de ongelukkige middenaanvaller.Na de onderbreking bleek dat Zaanstad Netwerk wat meer tegengas kon geven. Zaanstad kwam op 6-2, maar had vervolgens geen antwoord op de snoeiharde sprongservice van Maarten Leune. Tilburg kwam bij 13-14 weer op voorsprong en gaf die niet meer weg, ook al kwam Zaanstad bij 21-21 nog langszij.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen