Mini Inspired by Rolls-Royce

© HSPublicity

Mini presenteert de Mini Inspired by Goodwood: een speciale editie van de Mini Cooper S waarvoor Mini samenwerkte met Rolls-Royce in het Engelse Goodwood. Om de exclusiviteit te waarborgen, is de oplage van de Mini Inspired by Goodwood beperkt tot slechts duizend stuks.

De Mini is herkenbaar aan de door Rolls-Royce Design ontwikkelde metallic kleur ‘Diamond Black’ en de lichtmetalen 17-inchwielen. Desgewenst is de Mini ook leverbaar in het metallic blauwe ‘Reef Blue’. In het interieur zijn de Rolls-Royce-invloeden echt goed te zien. Daar voert de Rolls-Royce-kleur ‘Corn Silk’ de boventoon: de bekleding van het dashboard, de middenconsole, de stoelen, de vloer, de portieren en de hemel zijn in die kleur uitgevoerd. De bovenzijde van het dashboard is uitgevoerd in zwart nappaleer. In het interieur zijn exclusieve materialen als kasjmier en walnotenhout toegepast. De vloermatten zijn vervaardigd van dikke lamswol, zoals Rolls-Royce die zelf ook gebruikt.

De uitrusting van de Mini omvat lederen stoelbekleding, automatische airconditioning, parkeersensoren en een Harman-Kardon-audiosysteem. De Mini wordt aangedreven door de 135 kW sterke 1,6-liter turbomotor uit de Cooper S. De levering start in het voorjaar van 2012.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.