Breezanders vernieuwen Zandvaart

Mike Deutekom
Breezand

Hoe krijgt de Zandvaart in Breezand meer uitstraling? Wat zijn wensen die onder bewoners leven? En welke maatregelen of voorzieningen moet de gemeente Hollands Kroon treffen om daarin iets te kunnen betekenen?

Die vragen vormen de basis voor een nieuw inrichtingsplan voor de doorgaande weg tussen Bloemenlust aan de Molenvaart en de spoorwegovergang in het polderdorp.

Mensen uit de buurt raakten met ambtenaren over het verbeteren van de Zandvaart in gesprek, nadat zij vorig jaar met hulp van het bedrijfsleven tachtig nieuwe bomen langs de straat hadden gepland. Dat vonden de bewoners nodig, omdat eerder veel groen was gerooid omdat wortels schade aan de riolering en het afwateringssysteem in de straat veroorzaakten.

Een idee dat leeft in bijvoorbeeld het plaatsen van bloembakken, zodat ook de snelheid uit het verkeer wordt gehaald. Hiervoor worden verkeerstellingen gehouden. Ook is geopperd bossages bij een pleintje te verwijderen, waardoor ruimte voor buurtactiviteiten ontstaat.

Naar verwachting zal er binnenkort een bewonersavond worden gehouden, waarop het nieuwe inrichtingsplan met enkele verkeersvarianten worden gepresenteerd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.