Teun Smit (11), in training met Rondje Noordkop

Teun Smit uit Tuitjenhorn in het Koi & Vijvercentrum Dirkshorn.© Foto Holland Media Combinatie/Ed Dekker

Ed Dekker
Dirkshorn

Teun Smit is 11 jaar en woont in Tuitjenhorn. Hij loopt het Rondje Dirkshorn met zijn opa Wim Smit uit Waarland. En met oma Nel Smit-Zutt en zijn moeder Wendy.

Teun vindt het leuk om met de krant te lopen. „Dan je zie wat van de omgeving”, vertelt hij zondag halverwege bij Koi & Vijvercentrum Dirkshorn, de tussenstop.

Dat is niet het enige, lang niet. Teun is in training. Hij wil volgend jaar ’Nijmegen’ doen. De vierdaagse lopen, steeds veertig kilometer. Samen met opa. Andere opa, opa Jan Karsten uit Tuitjenhorn.

Naar beneden kijken

De twaalf kilometer van Dirkshorn vindt Teun een goede training. Maar het gaat niet vanzelf. De hobbelige dijk – kade mag je ook zeggen – langs de ringvaart van de polder Waarland loopt niet gemakkelijk. „Je moet steeds naar beneden kijken.”

Teun heeft het extra zwaar. Hij loopt op nieuwe zooltjes, een aanpassing in zijn schoenen om in een betere houding te bewegen. Het is wennen voor hem. Maar hij gaat door, hij houdt vol. Die vierdaagse met opa, die wil hij lopen, de leerling van de Sint Barbaraschool.

Rondje Sint Maarten

En nog meer rondjes met Rondje Noordkop? Ja, komende donderdag, Rondje Sint Maarten. Lekker in de buurt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.