Nieuwe AZ-spits heeft 'lang genoeg vakantie gehad'

Theo Brinkman
Alkmaar

AZ verwelkomt zondag tijdens de eerste training van het seizoen nog twee nieuwe spelers: Vincent Janssen (21), spits van Almere City, en Gino Coutinho (32), keeper van Excelsior.

Janssen moet de concurrentie aangaan met Aron Jóhannsson en Robert Mühren, waarbij aangetekend dat Jóhannsson in juli nog ontbreekt. Hij speelt met de VS het toernooi om de Gold Cup. De twee verhuurde spitsen Denni Avdic en Eli Babalj mogen vertrekken.

Janssen liet zich afgelopen seizoen flink gelden met 21 doelpunten.

,,Ik heb een mooie tijd gehad bij Almere City, maar voor mij stond wel vast dat ik na twee jaar eerste divisie een stap omhoog zou zetten. De vraag was alleen nog welke club het zou worden. Of ik nu de goede keuze heb gemaakt weet je pas achteraf, maar mijn gevoel zegt van wel. Want AZ wil opleiden en trainer John van den Brom heeft laten zien dat hij jonge jongens een kans geeft.’’

Drie weken geleden speelde Janssen met Jong Oranje nog op het internationale toernooi van Toulon. Gevoegd bij de nacompetitie met Almere City was het derhalve een lang seizoen en een relatief korte vakantie voor de spits.

,,Maar dat maakt niet uit, hoor. Meestal begint het bij voetballers na twee weken weer te kriebelen en dat geldt nu zéker voor mij. Ik heb heel veel zin om te beginnen. Dit is een mooie nieuwe uitdaging.’’

Coutinho moet het bij AZ uitvechten met Sergio Rochet, de Uruguayaan die normaal gesproken eerste doelman is. ,,Ik ga knokken voor wat ik waard ben. Want ik mag dan ’al’ 32 zijn, ik ben absoluut nog ambitieus’’, zegt Coutinho.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen