Nieuwedieper rijdt in op politieagenten in Den Helder

Bo-Anne van Egmond
Den Helder

Een 49-jarige Nieuwedieper is vrijdagavond aangehouden vanwege het inrijden op politieagenten met zijn auto.

Rond kwart over negen reed een politieman op een mountainbike in de Spoorstraat in Den Helder. Hij zag een zwarte personenauto met hoge snelheid vanuit de Prinsenstraat in de richting van de Breewaterstraat rijden. De agent ging snel naar de Breewaterstraat en zag dat de bestuurder van de auto zijn voertuig net had neergezet en uit de auto kwam. De fietsende agent vroeg de bestuurder naar zijn papieren.

De man stapte echter snel weer achter het stuur, startte de auto en probeerde achteruit weg te rijden. Hierbij ramde hij een lantaarnpaal die kapot tegen de grond viel. De bestuurder reed enkele malen voor en achteruit, waarbij de politieman opzij moest springen om niet aangereden te worden. Een poging van de politieman om de sleutels uit het contact te trekken of de man uit de auto te halen mislukte.

Het lukte de verdachte uiteindelijk de straat uit te rijden. Hij reed via de Californiestraat in de richting van de Keizerstraat. Vanuit tegengestelde richting kwam een gewaarschuwde politiepatrouille. Zij blokkeerden met hun auto de doorgang. De verdachte was echter niet van plan te stoppen en botste zonder snelheid te minderen tegen de politieauto. Hier kon de man worden aangehouden.

De politie nam het rijbewijs van de man in en ook zijn auto werd in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar het rijgedrag van de Nieuwedieper.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.