Ondernemersfonds nog altijd onzeker

Redacteur Den Helder
DEN HELDERDrs F. Bijlweg

Het zal er om spannen volgende week. Dan moet de gemeenteraad een besluit nemen over de verhoging van de ozb voor niet-woningen om een Ondernemersfonds mogelijk te maken. Het gros van de raadsfracties is nog niet overtuigd.

Het onderwerp is al eens in een raadscommissie én in de gemeenteraad behandeld. Daar kwamen de fracties er niet uit. Maandagavond heeft een raadsbrede commissie zich opnieuw over het onderwerp gebogen en opnieuw zijn de grootste bezwaren niet door het college weggenomen.

Geen enkele fractie is tegen de oprichting van het Ondernemersfonds. Zij hebben des te meer bezwaren tegen de manier waarop het fonds gevuld moet worden, namelijk door de ozb op niet-woningen met vijf procent te verhogen. Wat een aantal fracties betreft moeten onder meer sportverenigingen en de agrarische sector gevrijwaard blijven van de verhoging. Volgens wethouder Kees Visser kan dat niet. ChristenUnie vindt dat er een compromis moet komen. ,,Want we hebben de burgers beloofd dat er geen lastenverzwaring zou komen’’, stelt Tjitske Biersteker. Trots tilt ook zwaar aan het punt van de lastenverzwaring.

Meer in de Helderse Courant van dinsdag 29 november

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.