Scoren is een noodzaak voor Winkel

Cas Broxterman
Winkel

Een strijd op leven of dood voltrekt zich voor Winkel nu scoren maar blijft mislukken. Westfriezen drukte de ploeg van trainer Douwe Visser dieper richting degradatienood, 0-2.

De verschillen onderin de derde klasse A worden door een verrassend ruime zege van SRC op Texel ’94 wel heel klein. Daardoor is het zaak voor Winkel dat het lek in de voorhoede snel boven komt. Aan de geleverde strijd ligt het niet, aan de scherpte voor het doel wél.

Visser moet door blessures iedere week verrassingen uit zijn hoge hoed toveren. Vooral in de eerste helft was dat terug te zien in het spelbeeld.

Door de vele positiewisselingen zijn er veel onregelmatigheden in de ploeg geslopen. Zo is voor Youri Wegman balverlies duurder als hij dat in het hart van de defensie lijdt, dan dat hij de bal kwijtraakt als opkomende middenvelder.

Deklat

En Jacco Fijnheer rekende met een zacht terugspeelballetje op zijn keeper Nino Bosch, maar de oplettende Chiel Steenman profiteerde hartelijk. Daardoor stond Winkel na achttien minuten spelen al op een achterstand, 0-1

In de tweede helft toonde de ploeg zich een beter geheel en dat leverde voldoende mogelijkheden voor de gelijkmaker op. Jeroen Smit had de grootste kans, maar zijn vlammende schot belandde vlak boven de vijandelijke deklat.

Winkel stapte in de slotfase logischerwijs over op een alles of niets-strategie. Ook dat haalde niet uit wat Visser voor ogen had. Een gelijkmaker was op zijn plaats geweest, maar Westfriezen hield zich staande in de Winkeler wervelstorm.

Sterker nog, de club uit Zwaag deed wat zijn noodlijdende opponent naliet: scoren. Toen Roy Haarms vlak voor tijd de 0-2 binnen tikte voor Westfriezen, kon Winkel niet anders dan zich gewonnen geven.

Ongrijpbaar

,,Je moet toch echt doelpunten maken om te winnen”, stelde Visser na afloop van het duel. ,,Met onze mentaliteit en werklust is niets mis. Wat moet ik die jongens dan verwijten? Het mankeert ons alleen aan goals. Daar trainen we wel op, maar het is ook een ongrijpbaar iets.”

De scoringsdrift voorin bij Winkel moet snel terugkomen. Alleen SRC en VIOS scheiden de ploeg nog van de laatste plek in de derde klasse. Maar voorlopig wordt het d-woord niet in de mond genomen aan de Bosstraat.

Herstellen

,,Het is op dit moment wel noodzaak dat we punten gaan pakken”, stelde Visser. Zodra de tegen Westfriezen ontbrekende Jeffrey Bijvoet en Robbie Schouten de regelmatigheden binnen het elftal weer herstellen, kan ook het geloof in lijfsbehoud terugkeren.

En vormt dat mogelijk ook de sleutel tot een doelpuntrijk einde van het seizoen.

Tot die tijd is er nog een lange weg te gaan voor Visser en zijn mannen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.