Bouw Wiringherlant afgeslankt

wieringerwerf

Geen multifunctioneel onderwijspand met bibliotheek, theater en nieuwe sporthal, opgebracht via inkomsten uit woningbouw. Maar een moderne school naast de huidige Zuiderzeehal zonder extra's.

Zo luidt het nieuwste bouwplan voor scholengemeenschap Wiringherlant (circa duizend leerlingen) aan de Terpweg in Wieringerwerf.

Nadat eerdere aanbesteding in combinatie met bouw van drie- á vierhonderd huizen is mislukt, omdat aannemers het risico niet aandurven, zoekt de gemeente Wieringermeer nu een partij die alleen de school met gymzaal wil neerzetten. De verwachting is dat dat vijf miljoen euro scheelt, bijna een kwart van het oorspronkelijke idee.

,,De bouw is afgeslankt, evengoed krijgen we een gloednieuwe school van bijna tienduizend vierkante meter'', stelt Wiringherlant-rector Marc Cornellise. ,,We hebben nu op onze verouderde locaties aan de Ovingestraat en Terpweg meer oppervlakte. Maar het is dadelijk wel tiptop in orde.''

De verhuizing van Wiringherlant moet zomer 2013 plaats hebben. De deuren van het nieuwe pand gaan voor het schooljaar 2013/2014 open.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.