Gezond door rozen

© HSPublicity

Lavendel, rozen en bamboe zijn voorbeelden van tuinplanten die de zintuigen net iets meer prikkelen dan andere planten. Deze planten hebben een positieve invloed op lichaam en geest.

Rozen en lavendel zijn populaire tuinplanten. Ze zijn niet alleen prachtig om te zien, maar geuren ook heerlijk. Deze geuren hebben een ontspannende werking en daarom knippen mensen vaak wat takjes af om ze in huis te zetten.

Bamboe is een snelgroeiende plant die het hele jaar door mooi groen blijft. Bamboe is daardoor geschikt voor de aanleg van een haag of tuinafscheiding. Omdat de plant onder de grond flink woekert, is het raadzaam om rond de kluit een wortelbegrenzer te plaatsen. Liefhebbers kunnen ook kiezen voor een niet-woekerende soort zoals de meeste Fargesia-bamboes.

Bij veel tuincentra wordt van tot en met 4 juni een ‘ontspannen’ actie gehouden. Iedereen die een ‘body & mind’-tuinplant, bijvoorbeeld bamboe, lavendel of tuinroos koopt, ontvangt een unieke code. Wie deze code via www.gekopgroen.nl invoert, maakt kans op een verwenweekend voor twee personen bij Thermen Bussloo.

Voor meer informatie en een overzicht van deelnemende tuincentra: www.gekopgroen.nl.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.