Heel Medemblik in actie voor vette cheque Serious Request

Anouk Haakman
Medemblik

Het moet wel héél gek gaan wil een Medemblikker de komende tijd niet in aanraking komen met een Serious Request-actie in de stad. Scholen, winkeliers en horeca hebben de weken voor kerstmis maar één doel: samen een zo vet mogelijke cheque naar Het Glazen Huis brengen.

De samenwerking is bijzonder, omdat de verschillende partijen normaal gesproken weinig met elkaar te maken hebben, legt Marijke Langendijk van het Rode Kruis Medemblik uit. ,,Maar samen komen we juist op de leukste ideeën.’’

Marijke zocht de samenwerking met het Wapen van Medemblik, dat vorig jaar ook al acties hield. Eigenaar Petra Fit liep vervolgens winkeliers af en betrok de scholen Het Koggenschip en De Dijk erbij. ,,De reacties zijn zo enthousiast! Er is voor elke leeftijd wel iets.’’

Modeshow

De ’serious’ activiteiten beginnen op zondag 7 december om 14 uur in het Wapen van Medemblik met een modeshow. Alle modezaken in de stad doen mee, in samenwerking met de DA-drogist en Hairstyling Reyhan. Leerlingen van De Dijk zijn model, Dansschool Moves zorgt voor wat afwisseling en DJ Buck voor de muziek. Kaarten kosten een tientje (te krijgen bij het Wapen), inclusief twee drankjes, wat hapjes en een goodiebag. Het Rode Kruis heeft oude uniformen opgedoken, die ook geshowd zullen worden. ,,We hebben er al vreselijk om gelachen’’, zegt Marijke.

Frisfeest

De scholen houden diverse eigen acties, zoals het ophalen van statiegeldflessen en fancy fairs. Café Het Kraaienest houdt op vrijdag 19 december een ’schoolparty’ voor leerlingen van De Dijk. Het frisfeest met friscocktailbar kost 5 euro en er kunnen plaatjes aangevraagd worden tegen betaling. Op zondag 21 december houdt het Wapen ’s middags een high tea met kindermiddag (kinderen 5 euro) en om 17 uur wordt het ’verrassende’ stamppottenbuffet geopend. Alle opbrengsten gaan uiteraard naar Serious Request en verder staan er bij alle deelnemende winkeliers collectebussen.

Cheques

Uiteindelijk zullen er dikke Medemblikker cheques richting Haarlem gaan, waar Het Glazen Huis van 3 FM dit jaar staat. Het geld is bedoeld voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflict- of oorlogsgebieden. Meer info over Serious Request in Medemblik: hethartvanmedemblik.nl. Wie zich nog wil aansluiten met een actie kan mailen naar:

petra@hotelmedemblik.nl

Meer over het Glazen Huis Haarlem leest u hier.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen