Purmerendse echtgenote en zoon vallen minnares aan

Merlin Mulder
Purmerend

Een vrouw (50) uit Purmerend die al een half jaar vermoedde dat haar man een affaire had met een werkneemster, nam drastische maatregelen. Met haar 22-jarige zoon zette ze een gps-systeem en microfoon in de auto van haar man, die het vreemdgaan ontkende. De zaak liep compleet uit de hand toen het tweetal kreungeluiden hoorde vanuit de auto. Moeder en zoon reden naar het huis van de minnares.

Donderdag stonden de twee voor de politierechter voor diefstal van de telefoon van de minnares en mishandeling. Ze kregen allebei een voorwaardelijke geldboete van 500 euro. Die straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

De minnares was samen met haar baas naar een werkborrel geweest. Hij zette haar af bij haar huis, maar wist niet dat zijn echtgenote en zoon vlakbij waren om zijn minnares met de relatie te confronteren. ,,Ik wilde met haar praten’’, zei de echtgenote. ,,Ik had genoeg van alle leugens. Het was een vreselijke situatie thuis. Mijn man bleef ontkennen. Ons hele gezin raakte erdoor verdeeld. Tot dan toe hoopten we dat we er naast zouden zitten. Maar toen we die geluiden uit de auto hoorden, wisten we dat het om haar ging en reden we naar haar woning. Ze stapte uit de auto van mijn man en liep naar ons toe. Haar arrogante houding stoorde me enorm. Toen sloegen de stoppen door. Ik pakte in een opwelling haar telefoon, omdat ze daarmee berichten naar mijn man stuurde. Dat moest stoppen.’’

De vrouw griste het mobieltje uit de handen van de minnares en trok haar aan haar haren. Haar zoon nam de telefoon over en rende ermee weg, nadat hij de minnares van zijn vader een flinke duw gaf. Ze viel.

Diefstal en mishandeling, oordeelde de officier van justitie, die rekening hield met de bijzondere omstandigheden van de zaak. Advocaat Mark Jan Bouwman vroeg om schuldig verklaring zonder straf, maar dat ging de rechter te ver. De moeder had veel spijt, haar zoon iets minder. ,,Ik weet niet hoe we het anders konden oplossen. Ik probeerde met mijn vader te praten, maar dat mislukte’’, zei hij.

Het echtpaar is nog steeds samen. ,,We proberen er het beste van te maken’’, aldus de vrouw. Haar man zat in de zaal. De affaire zou over zijn. Ook zouden de minnares en de man geen collega’s meer zijn: haar contract is niet verlengd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.