Malafide klusjesmannen actief in de Zaanstreek

ZAANDAM

Een groep Engelstalige klusjesmannen, waar met enige regelmaat voor wordt gewaarschuwd in het hele land, zou zijn gesignaleerd in de omgeving van Zaandam. Dat meldt de politie, die adviseert om niet met de werklui in zee te gaan.

„De oplichters lopen deuren af om hun diensten aan te bieden, zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak, ophogen van de oprit of de voortuin en andere tuinwerkzaamheden. Bewoners wordt verteld dat bijvoorbeeld hun dak onderhoud nodig heeft en vervolgens worden de slachtoffers hoge rekeningen gepresenteerd die contant betaald moeten worden. Ook wordt het werk dikwijls niet afgemaakt of wordt er erg slechte kwaliteit geleverd”, aldus de waarschuwing van de politie. Onlangs ontving de politie uit de omgeving Zaandam enkele meldingen over deze lieden.

De politie probeert deze Engelssprekende klussers aan te pakken, maar omdat er afspraken worden gemaakt tussen de gedupeerden en de klussers is dat niet eenvoudig. Het advies is om meteen de politie in te schakelen bij verdenkingen.

„Noteer altijd signalementen en/of kentekens of maak foto’s. Als u wordt bedreigd of er is sprake van spoed, bel dan 112. Meldt het ook wanneer u slachtoffer bent geworden van deze klussers. De politie is bereikbaar via 0900-8844. Doe altijd aangifte!”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.