Eén grote familie bij de Westfriese Folklore

Folkloresectretaris Arie Groen reikt aan Kirsten MacDonald, Tonnie Stam en Marita Schoonheim de lunch uit.© Foto Marc Moussault

Annika Ruijter
Schagen

Jong en oud had zich weer uitgedost in originele Westfriese klederdracht voor een laatste rondje. Het was donderdag de tiende donderdag van de Westfriese Folklore en daarmee tijd voor een feestelijke afsluiting. Het bestuur bedankte alle vrijwilligers met een lunch voor hun inzet.

Secretaris Arie Groen kijkt terug op een goed jaar. ,,Alles bij elkaar was het een heel mooi seizoen, waarbij we het troffen met het weer.”

De Folklore is een goede promotie voor Schagen en omgeving. ,,Je weet zo veel mensen te trekken en elke week weer zie je iedereen genieten. Zelfs als het regende stonden er veel mensen langs de kant. We denken dat er elke week zo’n tienduizend man op af kwam. Dat zijn in totaal toch honderdduizend bezoekers”, vertelt Groen.

Voor Anneke Molenaar was het haar eerste jaar als spreekstalmeester. ,,Het is me erg goed bevallen, volgend jaar wil ik het wel weer doen. Ik vind het nog het mooist dat mensen je zo opnemen in het gezelschap, waar je ook vandaan komt. Je krijgt er voor tien weken een grote familie bij.”

Speciaal voor haar nieuwe functie heeft ze een nieuw pak laten maken, maar ze hoeft niet altijd in de belangstelling te staan. ,,Als ik in mijn gewone kloffie op het terras ga zitten herkent niemand je. Dat is wel heel lekker aan deze rol.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.