Bejaarde dame moet huis uit voor weg

Rob Swart
Zuidoostbeemster

De provincie Noord Holland vordert het huis van de 92-jarige Kitty Dekker. De woning moet wijken voor de verbreding van de N244.

De Raad van State houdt in september een zitting over de onteigening van de woning. Daar zal de provincie moeten aantonen dat het noodzakelijk en van groot belang is dat Purmerenderweg 54 van de kaart verdwijnt.

Dekker woont sinds 1964 in het laatste huis voor het viaduct. Zij vindt het schandalig hoe de provincie omgaat met een vrouw van haar leeftijd. Zij probeert er niet aan te denken, maar dat valt niet mee. Het is helemaal niet nodig dat haar huis wordt gesloopt, zegt Dekker.

Kees Groot uit Warder, die haar bijstaat, zegt dat er over enkele weken nog overleg is met een adviseur over wat te doen. De uitkomst daarvan kan hij niet voorspellen.

Komende week spreekt Dekker met gedeputeerde Elisabeth Post. Namens haar zegt Posts woordvoerder Marcel Appels dat de provincie het heel vervelend vindt voor de hoogbejaarde mevrouw Dekker.

In 2007 werd de bewoonster voor het eerst door een makelaar benaderd om haar huis te verkopen. In een van de eerste gesprekken werd al gedreigd met een onteigeningsprocedure. Nu is het dan zover.

De provincie heeft het huis van mevrouw Dekker nodig om de provinciale weg te verdubbelen en aan te sluiten op de Purmerenderweg.

Donderdagavond is een informatiebijeenkomst voor bewoners in Purmerend, maar de provincie is in juni al begonnen met voorbereidingen voor het omvormen van de twee rotondes die de N244 aansluiten op de A7. Van de rotondes worden gewone kruisingen gemaakt, die eind oktober klaar zijn.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.