Celstraffen overvallers juwelierszaak Krommenie

Celstraffen overvallers juwelierszaak Krommenie. Foto: Archieffoto HDC Media

Celstraffen overvallers juwelierszaak Krommenie. Foto: Archieffoto HDC Media© Archieffoto HDC Media

Redacteur Zaanstreek
krommenie

De overvallers van juwelierszaak Van Vlaanderen in Krommenie hebben zich ’louter laten leiden door geld, zonder stil te staan bij de emotioneel zeer ingrijpende gevolgen voor de eigenaresse’.

De rechtbank legde de vier Haarlemse daders celstraffen op van 27 maanden tot vijf jaar. Twee van hen - Anes K. (19) en Sami S. (22) - sloegen een jaar geleden met hamers de vitrinekasten stuk en namen voor 32.000 euro aan sieraden en de inhoud van de kassa mee.

Mohammed S., bespoot de eigenaresse met pepperspray en sloeg haar in het gezicht. Hij kreeg drie jaar, conform de eis van de officier van justitie. Sami kreeg minder, 33 maanden omdat hij geen geweld had gepleegd.

,,Maar hij dreigde wél met geweld. Net als Anes, moest hij zich er van bewust zijn geweest dat ze met hun bivakmutsen en hamers bedreigend overkwamen’’, aldus de rechters.

Anes werd ook veroordeeld voor een andere overval en kreeg vijf jaar. Gassan I. (22) kreeg 27 maanden in plaats van de geëiste achttien voor medeplichtigheid. ,,Hij was overal bij betrokken en dat reikt verder dan medeplichtigheid.’’ Shanna L. (19) zat in de vluchtauto. Zij werd vrijgesproken, omdat niet bewezen kon worden dat zij wist dat de vier een overval gingen plegen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.