Elektrisch vervoer in Wales

Bezoekers van het nationale park Brecon Beacons in Zuid-Wales kunnen sinds kort de omgeving verkennen in een elektrische Renault Twizy. De moderne auto rijdt op lokaal gewonnen zonne- en windenergie. Het project is een initiatief van organisatie The Eco Travel Network, in samenwerking met de lokale parkautoriteit. Het is het eerste elektrische autoverhuurproject in een nationaal park binnen Wales.

Het Eco Travel Network-project startte in 2010 naar aanleiding van een onderzoek van het Brecon Beacons duurzaam ontwikkelingsfonds. Het onderzoek richtte zich op het gebruik van vervoermiddelen en reisafstanden van bezoekers. De conclusie was dat een groot deel van de bezoekers relatief korte dagritten maakt en veelal individueel reist.

Verder wint duurzaam vervoer snel aan populariteit. Wie van de natuur houdt, reist doorgaans graag ‘groen’. Daarmee is de link tussen een nationaal park en duurzaam reizen snel gelegd.

De accommodaties in het nationaal park leasen de auto’s van Eco Travel Network en verhuren ze rechtstreeks aan hun gasten. Die kunnen op hun beurt de auto’s opladen bij ruim veertig oplaadpunten in het park. De oplaadpunten zijn te vinden bij pubs, hotels en attracties in het gebied.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.