Dorpsveilingen Zwaagdijk-Oost en Opperdoes goed voor 51 mille

onze verslaggeefster
Zwaagdijk-Oost/Opperdoes

De dorpsveilingen in Zwaagdijk-Oost en Opperdoes hebben weer heel wat geld opgebracht voor de plaatselijke clubs en kerken. In Zwaagdijk-Oost liefst 33.215 euro en in Opperdoes 18.182 euro.

In Zwaagdijk werd vrijdag het 65-jarig jubileum uitbundig gevierd met hoge biedingen, waardoor de opbrengst 5.660 euro hoger uitkwam dan vorig jaar. Afslagers Wim Zandwijk, Arjan Poland en Pé Swart veilden in vlot tempo de ruim 600 kavels.

Populair waren de solexritten van het veilingcomité, de dinerbon voor Meijer’s 2.0 in Medemblik van Niek Grootman Schilders en een dagje boerengolf met barbecue van bouwbedrijf Grent.

De prijs voor het origineelste koopje in categorie groepen was voor ’Typisch Hollands’: happen, stappen en doorzakken. De originaliteitsprijs voor individuen ging naar Petra Laan met een Turkse koopworkshop. De zusjes Kroon wonnen met hun High-tea voor kinderen de prijs voor de jeugd tot 18 jaar. De Donderstienen kregen met hun ’kampeernacht revival’ de publieksprijs en krijgen de helft van de opbrengst van hun koop.

In Opperdoes was er zaterdag voor het eerst in tien jaar weer weer een veilingfeest. Vele taarten en Opperdoezer Ronden gingen in Dorpshuis De Torenschouw onder de hamer van veilingmeester Jan Ploeg.

Absolute topper was een geheel verzorgde rondvaart over de Amsterdamse grachten. Deze ging voor 1.300 euro van de hand. Ook een bootreis naar Finland, rondleidingen in de havens van Amsterdam, Velsen en Beverwijk, ramen lappen en etentjes bij dorpsgenoten leverden flink wat op.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen