Stefan Seijs snel op zijn plek

Sander Veraart
Heemskerk

Hij veroverde snel een basisplaats en afgelopen zaterdag tegen NSC Nijkerk stond zijn naam binnen een kwartier spelen al tweemaal op het scoreformulier. Stefan Seijs verruilde deze zomer zondag tweedeklasser Assendelft voor Odin’59. Naar nu blijkt een uitstekende keuze van de linksbuiten.

,,De overstap is tot dusverre prima bevallen, hoewel het in het begin wel wennen was aan een nieuwe groep en het hogere niveau”, blikt Seijs terug. Desondanks was de aanvaller snel op zijn plek. ,,Het is een leuk, hecht team waarbij ik in een warm bad ben beland. Ook om te trainen onder oud-profvoetballer Richard Plug is een weelde. Elke week leer ik weer nieuwe dingen en buiten het veld kan ik altijd erg om hem lachen.”

Draai gevonden

Een speler die een stap omhoog maakt staat niet altijd garant voor succes. Seijs heeft echter snel kunnen aarden in Heemskerk en zijn draai gevonden. En er is volgens de speler ruimte voor verbetering. ,,Zoals ik al zei was het in het begin wennen aan het niveau en moest ik eerst maar eens laten zien dat ik de hoofdklasse zaterdag aan kan. Nu ik mijn basisplek heb veroverd is het tijd om te groeien en belangrijk te zijn voor het team. Ik weet zeker dat ik nog veel beter kan en begin net pas warm te draaien.”

Waar Seijs in de seizoensouverture tegen Achilles Veen het net vond, stond de doelpuntenproductie tot afgelopen zaterdag daarna stil. Tegen NSC Nijkerk wist hij vervolgens binnen vijftien minuten tweemaal te scoren voor Odin. De Heemskerkers hebben overigens in de lopende competitie weinig moeite het net te vinden. Na twaalf wedstrijden in de hoofdklasse B staat de teller op 32 treffers met een eerste plaats tot gevolg. ,,We hebben nu bijna elke tegenstander gehad en staan bovenaan. Er is niet een team die veel sterker dan wij is geweest en ik weet zeker dat we vol om het kampioenschap mee kunnen doen. Daarbij is het wel belangrijk dat we geen stomme schorsingen of blessures oplopen.”

Waarde

Om dit te bewerkstelligen hoopt Seijs zelf ook van waarde te zijn voor de geelblauwe formatie. ,,Ik probeer elke wedstrijd mijn steentje bij te dragen en belangrijk te zijn voor het team. Iedere dag train ik hard, waardoor ik merk dat ik sterker word. De tweede seizoenshelft nog meer laten zien wat ik in huis heb is het doel.”

Mocht het de nieuwkomer lukken en trekt Odin dezelfde lijn door dan kan het seizoen een mooi staartje krijgen. Daarnaast zou er voor Seijs zelf misschien ook nog een stap hogerop mogelijk zijn. ,,Ik wil het maximale in mezelf naar boven halen en waar dan de lat ligt weet ik niet. Het zou mooi zijn als we met Odin dit seizoen kunnen promoveren, om te zien hoe we het dan in de topklasse zullen doen.” Maar eerst wacht zaterdag de uitwedstrijd tegen Bennekom.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.