Symposium en wandeling over geschiedenis in Huizen

Ron Amesz

Stichting Tussen Vecht en Eem houdt op zaterdag 15 oktober een symposium over de geschiedenis van Huizen in het gemeentehuis van Huizen.

Aan het symposium wordt verder meegewerkt door de Historische Kring Huizen, het Huizer museum Het Schoutenhuis, de Stichting Behoud het Oude Dorp en de stichting Huizer Botters.

Het symposium heeft de werktitel 'Kerken en Schepen' meegekregen.

Voor de pauze verzorgt Ruud Hehenkamp een lezing over Huizen, zijn geloof en de zee. Hehenkamp is betrokken bij de Vrienden van het Oude Dorp en tevens lid van de werkgroep Katholiek-Protestant van TVE. Hij is bovendien de auteur van het artikel over de veranderingen van het geloof in Huizen, dat deze week in het themanummer van TVE verscheen.

Het symposium wordt vervolgd met een lezing van Gert Jan Schaap, bestuurslid van de stichting Huizer Botters. Deze lezing gaat over de Zuiderzeevisserij met bijzondere aandacht over de opkomst, bloei en actuele betekenis van de visindustrie in Huizen.

Het ochtendprogramma wordt afgesloten met een demonstratie van de Klederdrachtgroep Huizen, waarna een gezamenlijke lunch volgt.

Na de pauze worden de deelnemers in drie groepen gesplitst. Een groep krijgt een rondleiding in het Nautisch kwartier en wordt later ingescheept in een van de drie botters voor een korte vaart over het Gooimeer. De tweede groep brengt een bezoek aan de Oude Kerk en de oude begraafplaats. De derde groep maakt met gidsen een wandeling door het dorp en bezoekt aansluitend het Huizer museum. Het programma wordt afgesloten met een samenzijn in De Boerderij.

De kosten van het symposium bedragen vijftien euro. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij de penningmeester van TVE via e-mail administratie@tussenvechteneem.nl .

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.