ZOB ongelukkig in slotminuut uit bekerstrijd

Abcoude

De voetballers van ZOB hebben zich niet bij de laatste zestien weten van de districtsbeker weten te plaatsen. De ploeg van trainer Mohad Zaoudi ging uit bij FC Abcoude door een treffer in de laatste minuut onfortuinlijk met 1-0 onderuit.

Een hoge voorzet vanaf links kwam in het doelgebied van de Beemsterlingen terecht, maar werd vanaf die plek teruggelegd naar de inkomende Abcoude-invaller Jeroen Malotaux, die van dichtbij raak knalde. Er zou hands aan voorafgegaan zijn. ,,Iemand van Abcoude speelde de bal duidelijk met de hand in de richting van degene die scoorde”, aldus Zaoudi. ,,Daardoor liggen we eruit, maar dat kan gebeuren”, voegde hij er wat berustend aan toe.

Dat de thuisclub won, deed geen recht aan de krachtsverhoudingen in het veld. ,,Het ging gelijk op; de eerste helft was voor ZOB en de tweede voor ons”, meende Abcoude-trainer Ton Bras. Dat de bezoekers in de eerste helft beter waren, was duidelijk, maar na de rust was er sprake van evenwicht met mogelijkheden voor beide ploegen, die tot de slotminuut geen goals opleverden. Het leek op strafschoppen uit te draaien, maar die kwamen er dus niet.

Gevaarlijkst

FC Abcoude (net als ZOB tweede-klasser, maar dan op zondag) schakelde eerder FC Purmerend uit. In dat duel maakte de jonge Gioney Capello beide goals voor zijn ploeg, goed voor een 1-2 overwinning. Ook nu was hij de gevaarlijkste Abcoude-aanvaller, al kwam hij in de eerste helft slechts één keer langs opponent Marko Pals. Doelman Bjorn Huisman kon de voorzet echter met de vingers verlengen en vervolgens de kopbal van Ismael Markelo pareren.

In die eerste helft was ZOB - dat het moest doen zonder Rudo Hidden, Dennis Brouwer en Roy Klop en bovendien Mike van Koert al na een kwartier zag uitvallen - voetballend duidelijk beter en het meest in de aanval. Het leidde pas tegen de rust tot de eerste echte mogelijkheid, toen Abcoude-keeper Jeffrey IJmker een harde inzet van Dennis Pals wegstompte en de rebound van Nigel Schaasberg via een verdediger net naast ging.

Spits Kevin Grent werd tot de rust goed geschaduwd door het verdedigingscentrum van de thuisclub, maar een kwartiertje erna had hij de openingstreffer op de schoen toen hij zijn bewakers te snel af was geweest. Hij trof echter de benen van IJmker.

Debuterend

De thuisclub verliet zijn verdedigende stellingen wat vaker en leek een kwartier voor het einde op weg naar succes toen Capello doorbrak, maar Huisman redde met de voet.

De door Zaoudi ingebrachte Diovaris Balentina (overgekomen van Zwaluwen’30, maar door langdurig blessureleed nu pas debuterend) leek vervolgens tot twee keer toe op weg naar de 0-1. Bij zijn eerste poging werd hij in kansrijke positie duidelijk in de rug gelopen door Tobias van Kralingen, maar scheidsrechter Van der Laak uit Vianen had de hele wedstrijd al de meeste duwtjes toegelaten en was daar nu dus consequent in. Bij zijn volgende poging passeerde Balentina vier man op rij, maar de vijfde kon in het doelgebied nog net redding brengen.

In plaats van 0-1 werd het in de slotminuut dus 1-0, waarna er in de vrij lange blessuretijd nog twee opstootjes plaatsvonden en Capello twee kansen op verdubbeling van de marge miste. Bij de eerste plukte Huisman hem de bal van de schoen en de tweede mikte hij slordig over.

FC Abcoude: IJmker; Bel (73. Van der Hoef), Van Kralingen, S. Groen, Koswal; Halman, Bosch, Devecioglu; Markelo (67. Malotaux), M. Groen, Capello.

ZOB: Huisman; M. Pals, Van Koert (17. Goes), Soolsma, Bosschieter; Ninteman, Jansen (82. Punt), Van Os; D. Pals (67. Balentina), Grent, Schaasberg.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen