Medaille voor redders drenkelingen Den Helder

Redacteur Den Helder
Den Helder

Bijna een jaar later maar het ongeluk op eerste kerstdag vorig jaar, waarbij twee nichtjes uit het water werden gered, zal niet snel worden vergeten. Vanmiddag kregen de drie redders een oorkonde en medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

Mevrouw Jaqueline Lagerveld en haar zonen Michael en Dylan Wolthuis, aarzelden geen moment toen zij op eerste kerstdag een auto langs de kruising Jan Verfailleweg/Duinweg op de kop in het water zagen liggen. Zij wisten op tijd de bestuurster Estafania Martin Mahieu en haar inmiddels zesjarige nichtje Julia Dekker te redden. Vooral het loskrijgen van de kleine Julia was problematisch omdat ze verstrikt zat in haar gordel. Jaqueline Lagerveld leende een mes van een toeschouwer, sneed de riemen door en wist Julia door de kofferbak naar buiten te krijgen.

Beide meisjes hebben niets aan het voorval overgehouden. ,,Wij zijn mevrouw Lagerveld en haar zonen zo dankbaar'', zegt Annie Tesselaar, oma van de twee nichtjes. ,,We zullen de komende kerst heel anders vieren.''

De redding is gemeld bij de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen in Amsterdam en is, voor getoonde moed en doortastendheid, bekroond met een bronzen medaille.De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen zet zich in ter voorkoming van verdrinkingen en het beperken van de nadelige gevolgen daarvan.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.