Coco

Joëlla Angenent

Van regen word ik chagrijnig. Vooral op een festival. Dus toen ik zaterdagmiddag tijdens een klein buitje ietwat ontstemd met mijn vriend zat te wachten totdat een band zou beginnen op het Zaandamse festival Halte Hembrug, werden we blij verrast door de Coco Popshow.

Coco, oftewel de Amsterdamse Mirjam von Bannisseht, is een sprankelende muziekquizmaster met een dienblad om haar nek à la de ouderwetse popcornverkoopster. Op dat dienblad staat een bingorad met kleine balletjes die bepalen welke quizvraag gesteld wordt, een draaischijf die bepaalt uit welk tijdperk de muziek komt waar de vraag over gaat (70’s, 80’s, 90’s, 00’s en 10’s) en haar mobiele telefoon.

Of we mee willen doen met een muziekquiz? Natuurlijk! De eerste vraag is voor mijn vriend. Coco laat via haar telefoon een deel van een liedje horen uit het afgelopen decennium. ,,Katy Perry, ’Last friday night’!’’ roept hij.

Coco blaast een triomfantelijk deuntje op een mini-kazoo: ,,Goed!’’ Ik krijg een vraag uit de seventies, helaas fout. Maar later weet ik toch nog wat punten te pakken door de vraag ’Hoe heet het Beatles-album waar ’Let it be’ op staat?’ goed te beantwoorden (Let it be).

Mijn vriend wint en krijgt een vaantje met ’Coco Pop Pro’ en een mini-kazoo. Hij is blij. En ik niet meer chagrijnig.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.