Nieuwe afwijzing loods Krommeniedijk

Nieuwe afwijzing loods Krommeniedijk

Redacteur Zaanstreek
krommeniedijk

De rechtbank van Haarlem vond dat Zaanstad de afwijzing van de bouwaanvraag van Henny van Buuren voor een botenloods in Krommeniedijk maar summier gemotiveerd had.

Aan de nieuwste versie van eind vorige week besteedt de gemeente 21 kantjes, twaalfduizend woorden. Maar het blijft ’nee’.Zaanstad beschrijft nu uitgebreid waarom er geen botenloodsen mogen komen in dat deel van Krommeniedijk. Dat de natuur in de omgeving geen pleziervaart verdraagt en dat daarom ook geen invulling is gegeven aan de bestemming ’watersport’ voor een deel van het gebied. En waarom anderen in Krommeniedijk soms wel iets mochten bouwen. Dat het plan niet past bij de wens om de sfeer van het gebied te behouden en ook niet bij het aangrenzende beschermde natuurgebied. Op elk aspect gaat de gemeente in deze afwijzing in.De aanvraag van Van Buuren is van november 2007. Zaanstad weigerde, maar moest de vergunning in 2008 toch verlenen omdat een bezwaar van Van Buuren tegen afwijzing te lang was blijven liggen. Daarop kwam buurman Rob Wolthuis in actie door bezwaar te maken tegen de verleende vergunning. Hij kreeg gelijk van Zaanstad en de vergunning werd door de gemeente weer ingetrokken.

Van Buuren zocht het hogerop en kreeg van de rechtbank gelijk. Zaanstad zocht het hogerop en van de Raad van State kreeg Van Buuren opnieuw gelijk. In 2010 deed Zaanstad de procedure over, maar de strekking bleef gelijk. Van Buuren mocht niet bouwen. Die ging weer naar de rechtbank en kreeg weer gelijk. Zaanstad wijst nu voor de derde keer zijn aanvraag af.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.