Wegwerk aan N244 gaat ondanks bouwvak door

Robert Jan van der Woud
Purmerend

De vakantie is begonnen, maar de wegwerkzaamheden op en rond de provinciale weg N244 bij Purmerend gaan onverminderd door.

Volgens de provincie Noord-Holland, die de weg beheert, worden er de komende weken vooral voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, naast de N244 en langs de Edisonweg en de Polderweg. Het gaat daarbij onder meer om het graven van cunetten en het asfalteren van de nieuwe noordelijke rijbaan. De vakantieperiode wordt verder aangegrepen voor het verleggen van kabels en leidingen. Daarnaast zijn er werkzaamheden aan de rotonde van de N244 - Magneet - Visserijweg.

De bouw van tunnels en bruggen kent ook geen zomerstop. Er wordt onder meer doorgewerkt aan de fietstunnel bij de Oosterweg, de brug over de Middentocht en het nieuw te bouwen viaduct over het spoor en de Purmerringvaart-West.

De wegwerkzaamheden zelf gaan in de laatste week van de zomervakantie, vanaf maandag 22 augustus, weer van start. In die week beginnen ook de eerste nacht- en weekendwerkzaamheden weer, waarbij de N244 gedeeltelijk moet worden afgesloten voor het verkeer.

De werkzaamheden aan de N244 zijn nodig om de verkeersveiligheid en bereikbaarheid te vergroten. De provinciale weg tussen de A7 en de N247 wordt onder neer verdubbeld, er wordt een P+R-terrein aangelegd en ook wordt gekeken naar de kruisingen. Het hele project wordt door de provincie uitgevoerd in samenwerking met de gemeenten Purmerend, Beemster en Edam-Volendam. Ook hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Rijkswaterstaat, Stadsregio Amsterdam en ProRail dragen hun steentje bij.

Als alles volgens de planning verloopt, is het project medio volgend jaar voltooid.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.