Celstraf voor deftige dief

Petra Bies
Den Helder

Een winkeldiefstal gevolgd door geweld is Nicky J. (31) uit Den Helder bij de politierechter komen te staan op een gevangenisstraf van twee maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. Er was drie maanden cel geëist.

Het leek bij de rechtbank in Alkmaar wel de omgekeerde wereld. Rechter S. Angenent-Bakker vroeg de verdachte op de man af, of hij op 22 april bij Albert Heijn levensmiddelen had gestolen. ,,U bedoelt, dat ik wegneemhandelingen heb verricht’’, reageerde J. in juridische termen. De breedsprakige man zei te hopen dat de simplificering door de rechter geen gevolgen voor de afwikkeling van de strafzaak zou hebben.

J. was na het passeren van de kassa door winkelpersoneel aangehouden op verdenking van diefstal. Hij verzette zich en schopte de bedrijfsleider. Uit zijn jas vielen allerlei levensmiddelen die hij niet had afgerekend. J. had toen een fles wijn gepakt, die boven zijn hoofd geheven en gezegd dat hij ermee had kunnen slaan. Ook werd een personeelslid in zijn gezicht gespuugd.

De man verklaarde dat hij de uit zijn jas gevallen spullen al bij binnenkomst bij zich had. Maar dat geloofde de rechter niet.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.