Taakstraf voor zwaar ongeval op Spoorsingel

© Archief Michel van Bergen

Guusje Tromp
Beverwijk

De Haarlemse rechtbank heeft de 26-jarige Andrea B. veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en rijontzegging van 18 maanden. De in Haarlem wonende Roemeense is schuldig bevonden aan een zwaar ongeval op de Spoorsingel in Beverwijk op 14 juni 2013.

De straf valt lager uit dan de eis die de officier van justitie twee weken geleden uitsprak tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Zij eiste drie maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van twee jaar, een werkstraf van 120 uur en een ontzegging van het rijbewijs van twee jaar.

Bij het bepalen van de duur van de straf woog de rechtbank mee dat de vrouw niet eerder is veroordeeld voor een verkeersdelict.

Ook is het al geruime tijd geleden dat het ongeluk plaatsvond. Daarom vond de rechtbank een voorwaardelijke celstraf niet passend.

Andrea B. reed op 14 juni 2013 met haar vriend en twee andere vrienden naar huis. Ze hadden die avond gebiljart en de nodige drankjes genuttigd. Andrea verklaarde achteraf whisky met cola en twee biertjes te hebben gedronken. Bij het naar huis gaan viel Andrea van de roltrap toen ze van de band wilde glijden. Ze viel op haar hoofd.

Op de Spoorsingel raakte de auto een stoeprand en knalde tegen een boom. Een passagier, die niet in de gordels zat, werd uit de auto geslingerd. Zijn bovenbeen verbrijzeld, zijn bekken gebroken. Hij zou vier weken in het ziekenhuis moeten doorbrengen. Andrea’s vriend zat onder het bloed vanwege een gebroken autoruit. Hij zat bekneld en moest door de brandweer uit de auto worden genipt.

Volgens Andrea’s advocaat stond niet vast dat het ongeluk veroorzaakt is door te snel rijden in combinatie met te veel alcohol. Hij ging uit van een black out na de val.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.