Broer en zus Dekker zijn altijd bezig voor de Schuurkerk in Krabbendam

Marten Visser
Krabbendam

Cees en Janny Dekker zijn altijd bereid de handen uit de mouwen te steken voor de schuurkerk in Krabbendam. En dat al een jaar of veertig. Het leverde de broer en zus een koninklijke onderscheiding op.

Burgemeester Marjan van Kampen speldde hen zaterdagmiddag de versierselen op die horen bij de eretitel ’Lid in de Orde van Oranje-Nassau’.

Dat gebeurde uiteraard in de gereformeerde kerk aan het Kerkpad in Krabbendam, waar broer en zus Dekker zoveel werk voor doen.

Cees Dekker is sinds 1967 actief als vrijwilliger bij de kerk in Krabbendam. Tot op de dag van vandaag is hij lid van de Kerkenraad. Hij was ook lange tijd verantwoordelijk voor het onderhoud van de gebouwen en de tuin.

Verder was hij actief bij het produceren van het kerkblad, haalde vele jaren oud papier op. Janny Dekker is sinds 1968 actief voor de kerk. Zij is tot op de dag van vandaag vrijwilliger en was tot 2014 bestuurslid van zalencentrum ’Het Trefpunt’.

Pastoraal werk doet zij inmiddels als zo’n 47 jaar (ook bij het zorgcomplex Angelapark). Zij verricht nog steeds de volledige ledenadministratie en is administrateur voor het kerkblad ’Het Trefwoord’.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.