Tientallen leden keren 50PLUS de rug toe

Saskia Knegtering
DEN HAAG

Niet alleen in de Tweede Kamerfractie van 50PLUS rommelt het, ook onder de leden van de partij is onrust ontstaan. Sinds de ouderenpartij woensdag uit elkaar viel, hebben tientallen leden hun lidmaatschap opgezegd. Dat heeft mede-partijoprichter en Eerste Kamerlid Jan Nagel donderdag gezegd.

Volgens Nagel waren er woensdagavond rond 21.00 uur „precies 48 bedankjes” binnengekomen bij het partijkantoor. 50PLUS heeft ongeveer 10.000 leden.

Het boegbeeld van 50PLUS maakt zich echter geen zorgen over het teruglopende ledenaantal. Hij noemt de opzeggingen „gewoon na een incident als dit”. Ten tijde van de perikelen rond Henk Krol verloor de partij ongeveer 1500 leden. „Maar dat was wel over een langere periode en niet zoals nu binnen 1 dag”, verklaart Nagel.

De Kamerfractie van 50PLUS viel woensdag ruziënd uit elkaar, nadat het hoofdbestuur het vertrouwen in fractieleider Norbert Klein had opgezegd. Dat gebeurde nadat hij had laten weten niet meer verder te willen met zijn enige fractiegenote Martine Baay.

Het bestuur vroeg Klein zijn zetel op te geven, maar die weigert dat. Klein blijft nu in de Kamer de fractie 50PLUS vormen, maar Baay vertegenwoordigt de partij. In de Kamer gaat ze als eenmansfractie verder onder haar eigen naam.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.