’Vesterij-dood’ Alkmaar nu officieel moordzaak

Gerard van Engelen
Alkmaar

De 17-jarige Alkmaarder, die op 24 juni is aangehouden na de mysterieuze dood van zijn 20-jarige broer, is officieel in staat van beschuldiging gesteld door het openbaar ministerie. De man wordt ervan verdacht zijn broer te hebben omgebracht.

Het lichaam werd op 24 juni aangetroffen in een appartement aan de Vesterij (Daalmeer-Zuid). De rechter-commissaris heeft bepaald dat hij nog veertien dagen vast blijft zitten. Hij mag in die tijd alleen contact hebben met zijn advocaat. Volgende week woensdag verschijnt hij voor de raadkamer. Daar zullen drie rechters besluiten of hij dertig dagen kan worden vastgezet.

Omdat de verdachte nog geen 18 is, wil de politie niets over de zaak kwijt. Ook het OM hult zich in stilzwijgen over het verloop van het onderzoek.

Tot vorige week werd rekening gehouden met verschillende scenario’s rond de dood van de 20-jarige man, die net een maand in Alkmaar woonde. ,,Er kan sprake zijn van een misdrijf, van zelfdoding of hulp daarbij, of van een ongeluk’’, aldus een politiewoordvoerster afgelopen donderdag. Over de omstandigheden waar onder het lichaam is aangetroffen is ’in het belang van het onderzoek’ nog steeds niets naar buiten gebracht.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.