Marine neemt weer 1200 kilo coke in beslag van smokkelaars

Redacteur Den Helder
Den Helder

De marine heeft 1200 kilo cocaïne van drugssmokkelaars in beslag genomen in het Caribisch gebied.

Deze week werden twee snelle speedboten met elk 600 kilo harddrugs aan boord aangehouden door de bemanning van Zr.Ms.Amsterdam. Het stationsschip in de West speelt een belangrijke rol bij het blokkeren van drugssmokkel tussen Zuid- en Noord-Amerika.

In de eerste zaak was het illegale transport onderweg vanaf Colombia richting het Noorden. Na de ontdekking van een snelle boot, werd meteen de maritieme helikopter NH90 vanaf het schip ingezet. Die wist de verdachte speedboot tot stoppen te dwingen. Hierna zijn de opvarenden aangehouden.  Na het doorzoeken van de boot bleek dat de go-fast volgeladen was met 600 kilo  cocaïne.

Tijdens de tweede zaak vertrok een verdachte speedboot met hoge snelheid vanaf Venezuela in noordelijke richting. Zr.Ms. Amsterdam zette koers om de go-fast te onderscheppen. In het donker kon het marineschip tot op een mijl naderen, voordat de bemanning van de speedboot door had dat ze gevolgd werden. Daarna ging deze er in met hoge snelheid vandoor, terwijl de bemanning haar contrabande over boord zette. De go-fast kon ontkomen, maar de bemanning van de Amsterdam wist 19 balen cocaïne met een gewicht van 600 kilo uit het water te vissen.

Vorige maand wist de Amsterdam nog 1450 kilo coke in beslag te nemen

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.