Volendamse bouwbedrijven bouwen De Broeckgouw Volendam

Redacteur Waterland
volendam

Met het oog op de plaatselijke werkgelegenheid is het gemeentebestuur van Edam-Volendam zeer in zijn sas met weer een Volendams bouwbedrijf dat aan de slag gaat in de Volendamse nieuwbouwwijk De Broeckgouw.

Tijdens een feestelijk getinte bijeenkomst op het stadskantoor in Volendam ondertekenden burgemeester Wim van Beek en wethouder Marisa Kes (VD’80) gistermorgen een contract met de directie van HSB Bouw. Na KBK Bouw dat bij twee eerdere gronduitgiften voor De Broeckgouw respectievelijk 56 en 207 woningen mocht bouwen, is HSB Bouw ditmaal als beste na de aanbesteding uit de bus gekomen.

In de fase 1E en de fase 4 en 6 gaat de Volendamse bouwonderneming 121 woningen bouwen. Tien daarvan betreffen sociale huurwoningen voor Stichting Woningbeheer De Vooruitgang in Volendam. Van de in totaal 111 woningen van de fase 4 en 6 worden er nu 87 in verkoop gebracht. Het gaat om zestig starterswoningen en 27 luxe woningen in verschillende categorieën. De overige 24 luxe woningen worden in de verkoop gebracht wanneer alle andere 87 woningen verkocht zijn. Donderdag 5 juli is er een verkoopmanifestatie in de Pius X in Volendam, van 18 tot 21 uur. Compleet met maquette en fraaie brochures voor kandidaat-kopers.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.