VVD'ers Heemskerk klagen over lange wachten op onderzoeksresultaten

Dorien Knijnenberg
Heemskerk

Het hoofd- en regiobestuur van de VVD komt tijdens een ledenbijeenkomst op donderdag 9 oktober met hun bevindingen van de integriteit van de Heemskerkse afdeling. Ondertussen morren VVD’ers in het dorp dat ze lang moeten wachten op meer duidelijkheid.

Op dit moment lopen twee onderzoeken naar de Heemskerkse VVD. Een wordt uitgevoerd door het openbaar ministerie. Deze bekijkt de dreigbrieven die naar voormalig wethouder Ellen van Tongeren en VVD-lid Thijs Jansen zijn verstuurd. Het andere onderzoek gaat over de integriteit en is in handen van het hoofd- en regiobestuur.

VVD’er Bertus Berghuis maakt zich kwaad over het stilzwijgen. ,,Hoe kan mijn partij zich herpakken als onduidelijk blijft wat er is gebeurd?’’ Ook VVD-lid Herman Gerrits vraagt zich af wat de stand van zaken is. ,,We hebben niets meer van de onderzoeken vernomen.’’

Het openbaar ministerie zei twee weken geleden al met zijn uitslag te komen. Dat is niet gebeurd. En nu is de officier van justitie twee weken afwezig.

,,Het zou me niet verbazen als de uitslag van de twee onderzoeken hetzelfde is’’, zegt voormalig VVD-lijsttrekker Odin Nijenhuis. Hij heeft zich kandidaat gesteld om plaats te nemen in een nieuw bestuur van de Heemskerkse VVD. Op dit moment worden de zaken waargenomen door het regionale bestuur. Tijdens de vergadering in oktober wordt een plan gemaakt hoe de partij weer op eigen benen kan komen te staan. ,,Ik wil een solide club van nette en integere mensen’’, vertelt Nijenhuis. De Heemskerker is ervan overtuigd dat de onderzoeksresultaten niet in de doofpot belanden. ,,Het hoofd- en het regionale bestuur zitten bovenop de zaak. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze het grondig bekijken.’’

Voormalig wethouder Ellen van Tongeren was niet bereikbaar om commentaar te geven op de kwestie. VVD-lid Thijs Jansen wil niet te veel kwijt over de zaak. Wel vertelt hij ’vertrouwen te hebben dat de uitslagen nog komen’.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.