Fiat Punto MyLife is nóg zuiniger

© HSPublicity

Fiat heeft de 1,3-liter MultiJet-dieselmotor voor de Punto nóg schoner gemaakt en introduceert ‘m in een speciale uitvoering: de Punto MyLife. Zoals het een actieversie betaamt, betekent dat veel waar voor je geld.

De MultiJet-dieselmotor stoot in de Punto MyLife 90 gram CO2 per kilometer uit, bij een verbruik van 3,5 l/100 km. In de vorige configuratie was de Punto al wegenbelasting- en BPM-vrij, dus op dat gebied is niets veranderd. Fiat heeft deze lagere verbruiks- en emissiewaarden bereikt door een verbeterde stroming van olie en koelvloeistof en een aangepaste oliepomp.

Voor wie het opgegeven verbruik wil evenaren, of zelfs nog verder verbeteren, heeft Fiat de Punto uitgerust met het Eco:Drive-systeem. Dit analyseert de rijstijl, waarna de bestuurder deze gegevens via het Blue&Me-systeem en een USB-stick ‘uit’ de auto kan halen en op zijn computer kan bekijken. Bovendien geeft het programma tips om de rijstijl te verbeteren.

De Fiat Punto MyLife is zuinig, maar Fiat geeft hem ook een flinke standaarduitrusting mee. Deze bestaat uit onder meer gordijnairbags, airconditioning, een radio/cd-/mp3-speler met radiobediening op het stuurwiel en een TomTom-navigatiesysteem. De auto is te bestellen voor prijzen vanaf 14.495 euro.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.