Wereldbeker voor Texelaar Van Rijsselberge

Dorian van Rijsselberge. Archieffoto

Ron Amesz
amsterdam

De Texelse Windsurfer Dorian van Rijsselberge (RS:X) en Lazer-zeilster Marit Bouwmeester hebben de wereldbeker van de ISAF in het seizoen 2010-2011 veroverd. Beide kernploegleden toonden tijdens de zeven meetellende wedstrijden de grootste regelmaat in het leveren van goede prestaties.

Het laatste evenement, de Kieler Woche, lieten ze overigens aan zich voorbijgaan wegens de uitbraak van de gevaarlijke EHEC-bacterie in Noord-Duitsland. Niettemin bleven Van Rijsselberge en Bouwmeester eerste in de algemene rangschikking. Bij de gehandicapte zeilers, die zich voorbereiden op de Paralympics, zegevierde Thierry Schmitter.

Van Rijsselberge kreeg het ’heuglijke nieuws’ vrijdag te horen op het strand van Texel. Hij fungeerde daar voor eigen publiek als omroeper bij het NK slalom. „Wow! Wat heb ik dan gewonnen? Ik kan wel een auto gebruiken. Nee, zonder gekheid, deze prijs is leuk maar het gaat eigenlijk nergens over”, reageerde hij lachend. „Het feest hier op Texel zal er niet minder om worden.”

Bouwmeester, die aan het trainen is op het olympisch water voor de Zuid-Engelse kust, nam de titel, haar tweede, ook voor kennisgeving aan. „Nu weer snel het water op in Weymouth”, twitterde de Friezin.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen