Start themajaar basisschool De Zeester met emmertje water

Meester Mattijs Kuiper gooit een emmer water over collega Tim de Beer, onder toeziend oog van directeur Inge de Boer (rechts), collega’s en leerlingen. 
Foto Ronald Goedheer

Meester Mattijs Kuiper gooit een emmer water over collega Tim de Beer, onder toeziend oog van directeur Inge de Boer (rechts), collega’s en leerlingen. Foto Ronald Goedheer

Pascal van Dongen
Beverwijk

Met een emmertje water heeft directeur Inge de Boer het themajaar van De Zeester geopend. Er staat nu geen werelddeel centraal op de basisschool in de Broekpolder in Beverwijk, maar ’het wereldburgerschap’. Eerste daad: de Ice Bucket Challenge.

Directeur De Boer was niet de enige die op het buitenpodium een plens water over zich heen kreeg. Vier collega’s en een moeder die zich vrijwillig aanmeldde, waren na afloop ook nat. Daarbij riepen ze de leerlingen en de aanwezige ouders op om vrijdagmiddag zelf de Ice Bucket Challenge aan te gaan. Met deze actie wordt geld opgehaald voor onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS.

Meester Mattijs Kuiper, een van de docenten die al een emmer water over zich heen kreeg, heeft een vriend met ALS, en bouwt een website waarop ALS-patiënten en hun familie met elkaar in contact kunnen komen.

De vriend van meester Mattijs is er vrijdagmiddag ook bij. De school zorgt ervoor dat er water op de schoolplein aanwezig is. Leerlingen en ouders moeten een emmer meenemen. En natuurlijk hun portemonnee.

Glazen Huis

De Zeester gaat meer doen voor de samenleving. Zo is het de bedoeling dat de leerlingen als wereldburger geld gaan inzamelen voor Serious Request. Het glazen huis staat dit jaar in Haarlem, zodat het geld ook daarheen gebracht kan worden. Zelfgemaakte kunst wordt verkocht en er komt een veiling waarbij ouders en leerkrachten items aanbieden.

Als wereldburger, zegt De Zeester, kunnen leerlingen het verschil maken voor een ander: Vraag een eenzame leerling om te komen spelen, stuur een kerstkaart naar je buurvrouw of ruim een papiertje van de straat. Het hele schooljaar worden de activiteiten gekoppeld aan het wereldburgerschap: samenwerken, samen helpen, samen sterk en samen delen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.