Van den Berg standvastig tussen top

Sjaak van den Berg.© Eigen foto

Ruud Ramler
Lissabon

Sjaak van den Berg heeft zich goed staande gehouden in wat toch een indrukwekkende krachtmeting van de Europese top was. De Polderse paratriatleet werd negende op het EK.

Naast uiteraard de Europese eer was de confrontatie in Lissabon ook zeker belangrijk voor het behalen van punten in het kader van de ranking voor Rio. Het deelnemersveld was ook mdede daarom bijzonder sterk. De complete top tien in Portugal is nog in de race voor plaatsing voor de Paralympische Spelen in de Braziliaanse metropool.

Met zijn snelste zwemtijd ooit, kwam Sjaak van den Berg als zesde uit het water. Het fiets- en loop parcours was pittig, met een paar venijnige klimmetjes en een straffe wind. Op de vijf fietsrondes van vier kilometer elk, waar stayeren verboden is, was het moeilijk los te komen van de gelijkwaardige atleten.

Binnen een minuut van elkaar meldden de nummers vier tot en met negen zich in de wisselzone, om zich op te maken voor het laatste onderdeel. Van den Berg kon goed meekomen met zijn concurrenten en wist een mooie negende plaats te veroveren.

,,Ik heb gestreden voor wat ik waard was. En ben dan ook zeker tevreden met de negende plaats", kon Polderse Sjaak opgetogen concluderen.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen