Sterk De Vlieter start geweldig bij Langedijk

Mark Borsje
Noord Scharwoude

Op bezoek bij Langedijk hebben de tennissers van De Vlieter deze traditioneel lastige klip eenvoudig omzeild, 1-5. ,,Een geweldig begin van de competitie’’, jubelde Jan-Jurie van Eekelen na afloop

Met debutant Martijn de Does in de gelederen en de van een hersenschudding herstelde Van Eekelen was het De Vlieter dat direct de eerste tikken uitdeelde. Rik van de Burg en Peter Nieuwenhuyse etaleerden hun klasse. Beiden wonnen zonder setverlies. Nadat Van Eekelen zijn partij had verloren was het aan De Does om de marge weer op twee te brengen.

Na een rommelige eerste set tegen Hans Visser kwam hij beter in zijn spel 6-4, 5-7, 1-6. ,,Het was mooi om te zien dat hij na het verlies van de eerste set zo mentaal sterk bleef’’, aldus Van Eekelen die samen met Van de Burg het vierde punt van de middag binnen sloeg. Toen ook De Does en Nieuwenhuyse hun partij in winst wisten om te zetten was de jubelstemming bij De Vlieter compleet. ,,Een lastige eerste klus hebben we zo keurig afgerond’’, zei Van Eekelen.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen