Loon Lions lijkt klaar voor halve-finalewedstrijd in beker

Landsmeer

De basketbalsters van Loon Lions kunnen zich gaan opmaken voor de halve finale van de landelijke beker tegen Lekdetec.nl in Bemmel. De generale voor dit duel van komende woensdagavond verliep gladjes. Het zwakke Amazone werd zaterdagavond in Landsmeer met 73-38 verslagen.

De ploeg van coach Molly McDowell, die sinds haar aantreden nog niet verloor, kende een wel heel gemakkelijke avond. Tot ergens in de tweede helft van het eerste kwart kon Amazone bijblijven, maar daarna sloeg Lions een klein gaatje: 15-10. Daarmee was het verschil al gemaakt, want de Utrechters kwamen nooit meer in de buurt. In het tweede kwart scoorden de bezoekers slechts zeven puntjes. Bij de rust leidde Lions met 36-17.

Amazone was in het derde kwart het meest productief, met vijftien punten. Doordat de thuisclub er slechts achttien maakte, groeide de marge maar een klein beetje: 54-32.

In het laatste wedstrijddeel wer d de opponent toch nog naar een ruime nederlaag gespeeld.

Lions houdt daarmee de leiding in de eredivisie in handen. De ploeg moet nu twee keer in een paar dagen tijd naar Bemmel. Eerst is er woensdag de bekerwedstrijd met als inzet een finaleplaats en drie dagen later staat in sporthal De Schaapskooi alweer een competitieduel met regerend landskampioen Lekdetec op het programma.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.