Enkele incidenten tijdens luilak IJmond

Redacteur Kennemerland
IJmond

De luilakviering is in het district Kennemerland relatief rustig verlopen. De politie had vooraf aangegeven ook dit jaar scherp te controleren op de aanwezigheid van eieren, meel, tandpasta en dergelijke om vernielingen mee te kunnen plegen. Een enkel incident valt te melden.

Omstreeks twee uur kwam er een melding binnen van een vechtpartij op de Aagtendijk. Hierbij werden twee aanhoudingen verricht. De verdachten, een 49-jarige Heemskerker en een 23-jarige Haarlemmer zijn verhoord en zaterdagochtend in vrijheid gesteld.

Rond half zeven kregen de agenten een melding binnen dat twee kinderen op de Maerelaan in Heemskerk waren bedreigd met een mes door twee andere kinderen van rond de 10 jaar. De politiemensen hebben met meerdere eenheden naar de dadertjes gezocht maar deze waren al verdwenen. Er wordt een onderzoek ingesteld. Voor zover bekend zijn de bedreigde kinderen niet gewond geraakt maar uiteraard hevig geschrokken door dit voorval.

Surveillerende agenten hebben in de luilaknacht op de Spaarndamseweg een 22-jarige Haarlemmer aangehouden omdat hij werd verdacht van brandstichting. De agenten zagen namelijk op de hoek Spaarndamseweg/Werfstraat een vuilcontainer in brand staan en verdachtten de 22-jarige hiervan. De brandweer heeft het brandje geblust. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.