Hennepbende blijft vastzitten

haarlem

vijf leden van een Beverwijkse drugsbende blijven in voorlopige hechtenis. De advocaten van de verdachten pleitten gisteren tijdens een pro formazitting voor vrijlating van hun cliënten, maar de rechters beslisten anders. De vijf worden verdacht van handel in hennep.

Gisteren stonden er zes verdachten voor de rechter bij de rechtbank in Haarlem. Eén verdachte hoort vandaag of hij wordt vrijgelaten of nog in de cel in Dordrecht moet blijven zitten. De rechters konden tijdens de zitting nog niet beslissen of de 30-jarige R. L. uit Beverwijk tot de inhoudelijke behandeling van de omvangrijke zaak in november in voorlopige hechtenis moet blijven.

De andere vijf leden van de Beverwijkse hennepbende blijven wel vast zitten. Ze zijn op 19 januari van dit jaar opgepakt op de verdenking van handel in softdrugs, deelname aan een criminele organisatie en het witwassen van geld. Hoofdverdachten zijn de broers J. van W. (27) en M. van W. (26) uit Beverwijk. J. van W. wordt daarbij ook verdacht van het bezit van een vuurwapen. Vader J. van W. (51) is ook een verdachte, maar hij zit net als vijf andere verdachten niet in voorarrest. H. P., E. D. en J.M. blijven wel nog vast zitten.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.