Groei in populaire WandelHalve Den Helder

Redacteur Den Helder
den helder

Er zit groei in de WandelHalve. Er kunnen in april volgend jaar 250 mensen meer mee op pad dan in dit jaar. De organisatie heeft er ook anderszins de vaart in: de inschrijving is nu al geopend.

De WandelHalve is een tocht van ruim 21 kilometer door de gemeente Den Helder, met de Oude Rijkswerf Willemsoord als start en finish. Het gaat niet puur om het wandelen. Cultuur speelt een belangrijke rol bij het evenement, er is onderweg van alles te zien aan kunstuitingen. Bovendien voert het elk jaar wisselende parcours traditiegetrouw langs plaatsen waar de deelnemers normaalgesproken niet komen. Zo trok de horde dit jaar over de landingsbaan van vliegveld De Kooy.

De wandeltocht werd in 2011 voor het eerst gehouden en groeit snel in populariteit. Vorig jaar werd voor het eerst een limiet gesteld van 1250 deelnemers. Al bij de voorinschrijving was het laatste startbewijs vergeven. Deelnemers komen uit Den Helder, maar ook elders uit het land. Omdat er de komende editie geen vaartochtje op het programma staat, kan het aantal deelnemers omhoog naar 1500. Inschrijven kan via www.halvevandenhelder.nlOp de foto: Wandelaars lopen over de landingsbaan van het Helderse vliegveld. (Archieffoto Peter van Aalst)

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.