Leer jodelen in Graubünden

© HSPublicity

De bewoners van de regio Graubünden in Zwitserland hebben veel aparte gewoonten en daarom is een reis naar dit gebied zeker een aanrader. Reizigers kunnen er bijvoorbeeld een cursus jodelen volgen.

Deze manier van zingen, waarmee bergbewoners vroeger over grote afstanden communiceerden, is nog steeds razend populair.

Een ander typisch fenomeen uit Graubünden is ‘Schwingen’. Deze volkssport lijkt op worstelen en wordt beoefend in een ring met zaagsel op de grond. Beide deelnemers dragen een broek van jute en om te winnen moet de tegenstander met beide schouders in het zaagsel liggen, terwijl de winnaar de jutebroek van de tegenstander vasthoudt.

Kunstliefhebbers zullen verder het ‘Sgraffiti’ waarderen. Dit zijn uit vochtig pleisterwerk uitgeschraapte ornamenten op de muren van typische Engadiner-huizen. De techniek van het krassen werd door Italiaanse rondreizende handwerkers overgebracht naar Graubünden. Bezoek een restaurateur of schilder en leer meer over deze kunsttechniek. Kortom: een vakantie in de regio Graubünden in Zwitserland is een echte ontdekkingstocht!

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.